+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

Over ons

Illustration

Obesitas komt steeds vaker voor in onze samenleving. Europese cijfers zijn alarmerend en ook in België kampt ruim één op de tien volwassenen met overgewicht.
Bariatrische chirurgie werkt...
Obesitas of zwaarlijvigheid is een ongeneeslijke ziekte, maar is gelukkig wel behandelbaar. Als diëten en andere gewichtsbehandelingen hebben gefaald, is in sommige gevallen een operatie noodzakelijk om het gewichtsprobleem doelgericht aan te pakken. Dat heet bariatrische chirurgie of obesitaschirurgie.
Een bariatrische ingreep is geen zeldzaamheid. Tussen 2007 en 2017 kreeg één procent van de Belgen een gastric bypass of een maagverkleining. Bariatrische chirurgie is een juiste keuze als de risico’s van een ingreep kleiner zijn dan de gezondheidsrisico’s voor de patiënt.
...mits deskundige begeleiding en behandeling
Toch is de variatie op het terrein groot. Sommige ziekenhuizen doen amper drie operaties op een jaar, andere doen er honderden. In sommige ziekenhuizen is de multidisciplinaire begeleiding sterk uitgebouwd, in andere is ze maar een formaliteit. Het aanbod van de nazorg is erg wisselend, en veel patiënten haken al snel af.
Ons obesitascentrum is het centrum bij uitstek, zowel voor patiënten op zoek naar informatie als voor de behandeling van ernstig overgewicht. Onze chirurgen staan voor een deskundige behandeling van overgewicht: als absolute pioniers lopen zij voorop in de behandeling van obesitas.
Onze zorgverleners hebben zich namelijk specifiek toegelegd op de obesitasheelkunde: per patiënt, en in overleg met een multidisciplinair team, wordt op maat van de patiënt de meest optimale behandeling voorgesteld.
Onze behandelmethode is gericht op meer dan afvallen alleen. Centraal staat een ingrijpende verandering van je levensstijl. We leren je om gezond te leven door gezondere voeding, een gezond beweegpatroon en het goed leren omgaan met lastige of vervelende situaties. Je krijgt ook begeleiding indien nodig bij andere factoren die van invloed (kunnen) zijn op je overgewicht, denk bijvoorbeeld aan je slaappatroon, je dag structuur, zelfzorg, de betekenis van eten, de invloed van medicijnen en hormonen, en stress.
Obesitas overwinnen: jij beslist...
Bespreek samen met onze chirurgen welke jouw beste behandelopties zijn, afhankelijk van je medisch profiel en verwachtingen. Daarbij staat de verandering van je levensstijl centraal: wij willen jou immers op een veilige manier behandelen.
Jouw behandeltraject wordt altijd multidisciplinair benaderd: als team zetten we ons met veel plezier in om jou zo goed mogelijk te begeleiden en je te ondersteunen om het vooropgestelde gewichtsverlies te bereiken.
...samen maken we de operatie tot een succes!

Zo maken wij het verschil

Ervaring

Meer dan twee decennia de beste en meest vernieuwende behandelingen

Kwaliteit

Wij streven naar een 5-sterren service

58_1

Veiligheid en comfort

Kwaliteit van de zorg en veiligheid van onze patiënten zijn onze topprioriteiten