+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

Behandelingen

Wij zijn gespecialiseerd in de chirurgische aanpak van zwaarlijvigheid. Het multidisciplinaire team zet zich in voor hoogwaardige en doelgerichte zorg, waarbij de patiënt steeds centraal staat. Een groep van specialisten zal per patiënt een optimale behandeling voor het overgewicht voorstellen en dit in overleg. De voorgestelde behandeling hangt af van de gewichtscategorie van de patiënt, maar ook van aanwezige risicofactoren voor de gezondheid.
Het deskundige chirurgisch team houdt zich uitsluitend bezig met vermageringsoperaties.

 • Illustration

  Gastric bypass

  Een gastric bypass is een operatie waarbij de maag wordt verkleind en het spijsverteringskanaal wordt omgeleid. De gastrische bypass (ook bekend als de “Roux-en-Y”) is dus een gecombineerde ingreep, waarbij zowel een beperkte voedselinname als een verminderde opname van voedingsstoffen beoogd wordt.

 • Illustration

  Sleeve gastrectomie

  Deze vermageringsoperatie maakt deel uit van de restrictieve technieken waarbij de verminderde voedselinname de belangrijkste rol speelt in het vermageringsproces. “Sleeve” betekent “buis” of “mouw”.

 • Illustration

  Omega gastric bypass

  Naast de Gastric Bypass (ook bekend als de "Roux-en-Y" gastric bypass) bestaat er ook de “Omega” Gastric Bypass. Deze operatie wordt ook vaak de "Mini Gastric Bypass" genoemd of in het Engels "One-Anastomosis Gastric Bypass".

 • Illustration

  Revisie chirurgie

  Redo-operaties of ombouwoperaties uit, na vroegere ingrepen met complicaties of bij nieuwe gewichtstoename.

Traject

Elke patiënt is uniek: de keuze van de chirurg voor een ingreep met bijhorende preoperatieve screeningonderzoeken en postoperatieve begeleidings-trajecten kan dus verschillen van patiënt tot patiënt. Lees hier hoe zo'n traject er kan uitzien, en wat je kan verwachten voor en na de ingreep: