+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

Na de ingreep

Je moet rekenen op 3 tot 4 weken herstelperiode alvorens je de dagelijkse activiteiten normaal kan hervatten.

Bij het ontwaken na je laparoscopische ingreep, kan je pijn voelen aan de schouders. Deze pijn wordt veroorzaakt doordat de buik werd opgeblazen met koolzuurgas om de werkruimte aan te leggen. Dit gas kan bij het einde van de operatie nooit volledig worden verwijderd. Het overblijvende gas wordt echter snel en zonder gevaar door je lichaam 'opgeruimd'. De pijn na de operatie is meestal licht, af en toe biedt pijnmedicatie verlichting.

Illustration

Tijdens je verblijf in het ziekenhuis

De dag na de ingreep komt de diëtiste langs om het dieet in de eerste weken na de ingreep nog eens uit te leggen. Ook wordt er een sliktest gedaan om de vlotte doorgang van de het nieuwe maagzakje te testen en om een uitzonderlijk lek toch op te sporen. Indien dit onderzoek normaal is en je voelt je goed kan je beginnen drinken en krijg je vloeibare voeding (meestal yoghurt of soep).

Illustration

Voeding

Tijdens de eerste week van je herstelperiode adviseren wij uitsluitend vloeibare voedingom te voorkomen dat het nieuw gecreëerde maagzakje te fel uitzet. Na 2 weken mag je voorzichtig overschakelen naar gemixte, zachte voeding. Vanaf de derde week schakel je geleidelijkaan over naar een normale, gezonde voeding. Start met licht verteerbare voeding en voegstapsgewijs andere voedingsmiddelen aan jedieet toe. Eén maand na de ingreep word je uitgenodigd bij de chirurg voor de eerste revisiecontrole. Tegelijk plan je een afspraak met de diëtiste.

Illustration

Lichamelijke activiteiten 

Til de eerste twee weken geen zware lasten.• Maak de eerste twee weken geen duwen trekbewegingen zoals stofzuigen.• Fietsen en autorijden mag na 2 à 3 dagen.

Illustration

Sporten

Voor wandelen en fietsen zijn er geen beperkingen• Na twee weken mag je zwemmen op voorwaarde dat de wondjes genezen zijn.• Krachttraining mag opnieuw 4 tot 6 weken na de ingreep.