+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

Gastric bypass

Ik voel me prima in mijn nieuwe leven!

"Ik heb 2 jonge kleinkinderen en ben nu een veel actievere omi voor hen"

Het verhaal van Martine Brijs

Illustration

“Bijna 10 jaar geleden was ik al eens op consultatie geweest bij dokter Joachim Van Gucht”, zo start Martine (53) haar verhaal. “Ik kampte wel al enkele jaren met wat overgewicht, maar kwam toen nog niet in aanmerking voor een vermageringsoperatie. Ik kreeg dieetadvies en heb de jaren daarop wel wat diëten gevolgd, waarvan het ene al wat beter lukte dan het andere.”

“In 2013 onderging ik een rugoperatie. Als gevolg daarvan zat ik meer stil en met de jaren vlogen de kilo’s er verder aan. Ik kreeg pijn aan mijn gewrichten, was kort van adem, de hele dag moe,… Ik kreeg last van slaapapneu en een botscan toonde aan dat ik artrose had. Zo kon het dus niet verder! Na gesprekken met 2 vriendinnen die intussen ook beiden door dr. Van Gucht waren geopereerd was ik overtuigd van mijn beslissing en klopte ik opnieuw bij de dokter aan.”

Martine doorliep het hele traject van voorbereidende onderzoeken en gesprekken met diëtiste en psycholoog. Op 8 augustus 2019 werd ze geopereerd: die dag was de eerste dag van haar nieuwe leven. “Vlak voor de operatie kwam Dr. Van Gucht nog even langs voor een praatje. Hij vroeg of ik nog zeker was van mijn beslissing en stelde me gerust. Dit was een zeer fijn gevoel,” zo vertelt Martine. De operatie was complexer dan verwacht: zo bleek dat een grote maaghernia was vastgegroeid aan haar slokdarm en long. “De dag na mijn operatie is dr. Van Gucht uitvoerig de complexere ingreep komen toelichten in eenvoudige woorden. Hij nam er echt de tijd voor. Gelukkig heb ik er tijdens de operatie niets van gemerkt. Ook de dagen na de operatie voelde ik me prima. Er waren wel wat kleine ongemakken, maar ik had gelukkig geen pijn – een geruststelling, want daar had ik toch wel wat schrik voor.”

Martine kreeg van diëtiste Sanne heel wat tips rond voeding en zij volgt deze zeer nauwgezet op. “Ik hoor soms dat mensen die geopereerd zijn daarna last hebben met eten. Het is natuurlijk wel een aanpassing, maar ik ben gemotiveerd en ik voel me prima in mijn nieuwe leven.”

Intussen is Martine 3 maanden verder. Ze verloor na haar operatie al zo’n 20kg. “Letterlijk en figuurlijk een verademing!,” lacht Martine. “Ik heb 2 jonge kleinkinderen en ben nu een veel actievere “omi” voor hen. Mocht ik jaren geleden geweten hebben hoe ik me nu voel, dan had ik dit veel eerder laten doen. Op controle bij dr. Van Gucht heb ik het hem nog verteld: “Dokter, jij hebt mijn leven gered!”.

Jouw verhaal delen met lotgenoten? Dat kan!

Las je net de verhalen van Martine en Asmaë? Onze ervaringsdeskundigen vertelden je hoe hun leven eruitziet na een maagverkleining en hoe de operatie hun verwachtingen heeft vervuld. Onderging jij ook een gastric bypass operatie? Ben je van mening dat jouw verhaal even inspirerend kan werken voor lotgenoten? Bezorg ons je contactgegevens: wij nemen spoedig contact met je op en publiceren jouw verhaal graag!

Datum ingreep*

Bedankt!

We contacteren jou zo spoedig mogelijk.

Can't send form.

Please try again later.

Illustration