+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

+32 (0)3 488 00 90 | +32 (0)476 87 00 54

Vestigingen: Koningshooikt (Lier), Bornem 

Gastric bypass

Letterlijk en figuurlijk een verademing

"Spijt dat ik deze operatie niet vroeger heb laten uitvoeren, want mijn leven is nu zoveel beter"

Het verhaal van Asmaë Lamrani

Illustration

“Al heel mijn leven heb ik te kampen met overgewicht, de ene periode al wat meer dan de andere. Ondanks heel wat diëten kwam ik toch telkens terug bij. Na mijn eerste 2 zwangerschappen in 2007 en 2009 liep mijn gewicht helemaal uit de hand. Op een bepaald moment zat ik aan 107kg met een lengte van 163cm: zwaar obees dus,” zo start Asmaë haar verhaal.

“Met de gedachte in mijn achterhoofd dat er in mijn familie veel suikerziekte, hoge cholesterol en hartproblemen zijn, mijn gewrichten die blokkeerden door de ballast die ze elke dag moesten dragen én ik door mijn gewicht belemmerd werd in eenvoudige fysieke activiteiten met mijn kindjes leek het me in 2012 tijd voor verbetering.”

“Dr. Luc Lemmens stelde me tijdens de consultatie meteen op mijn gemak en gaf me alle informatie over de ingreep en begeleiding rond de nodige onderzoeken die voorafgaan aan een gastric bypass. 12 september werd mijn grote dag: het begin van een nieuw leven!”

“Na de operatie voelde ik me eerlijk gezegd beroerd, het leek alsof mijn ribben gebroken waren, het enige nadeel aan de fijne microscopische gaatjes die bij deze operatie gebruikt worden. Er blijft steeds een minieme hoeveelheid lucht in de buik na de operatie die deze pijn veroorzaakt gedurende enkele dagen. Maar dit is dan ook de enige pijn die ik heb ervaren. Na 3 dagen mocht ik het ziekenhuis verlaten en moest ik gedurende enkele weken mijn voeding opbouwen, gaande van vloeibaar naar gemixt, gepureerd en normaal.”

“De operatie heeft mijn leven drastisch veranderd, niet alleen esthetisch, maar ook psychisch en fysiek! Ik ben in totaal 47 kg afgevallen. Eigenlijk heb ik heel mijn leven een tweede mens mee gedragen en die is nu pas van mijn rug gegaan. Winkelen is nu een openbaring in plaats van een hel. Ik kan meespelen met mijn kinderen alsof ik zelf nog een kind ben en de kans op vaatziektes is nu ook drastisch gedaald,” lacht Asmaë opgelucht. “Af en toe heb ik periodes dat ik moet overgeven, vooral tijdens stresserende periodes of als ik te snel eet, maar na deze operatie is het normaal dat de maag gevoeliger is. Wat ook belangrijk is na een gastric bypass, is om geregeld eens je bloedwaarden te laten nakijken.”

“Ik kan nu, 7 jaar na mijn operatie, enkel concluderen dat ik alleen spijt heb dat ik deze operatie niet vroeger heb laten uitvoeren, want mijn leven is nu zoveel beter,” concludeert Asmaë. “Ik ben 32 jaar oud: mijn leven bestaat écht uit een pre- en post-operatieve fase. Na mijn operatie heb ik zelfs nog 2 gezonde zwangerschappen gehad waarbij ik zonder moeite te doen snel terug op mijn normale gewicht stond.”

“Wat ik ten slotte zeker nog apprecieer,” concludeert Asmaë, “is dat ik de chirurg nog steeds persoonlijk aan de lijn krijg. Zelfs jaren na de operatie kan ik nog bij hem terecht. Zo had ik recent nog een vraag en kon hij me onmiddellijk verder helpen.”

Jouw verhaal delen met lotgenoten? Dat kan!

Las je net de verhalen van Martine en Asmaë? Onze ervaringsdeskundigen vertelden je hoe hun leven eruitziet na een maagverkleining en hoe de operatie hun verwachtingen heeft vervuld. Onderging jij ook een gastric bypass operatie? Ben je van mening dat jouw verhaal even inspirerend kan werken voor lotgenoten? Bezorg ons je contactgegevens: wij nemen spoedig contact met je op en publiceren jouw verhaal graag!

Datum ingreep

Bedankt!

Wij contacteren je zo spoedig mogelijk.

Can't send form.

Please try again later.

Illustration